Is God of the Bible a Zionist?

zion

People who preach replacement theology teach that God of the Bible has ended His special relationship with he Jewish people. Neither has the modern state of Israel any significance in His plans for the final judgment of the World. Nor will Israel and the Jewish people be in the center of the second coming of His Son.

They tell us that we should not pay to much attention to Israel. Our support of her is based on the same love we share for all nations. We will share our faith in Jesus with the Jewish people, just like with any other people on Earth. The earthly city of Jerusalem is of no importance to God, and can therefore be divided without implications in our relationship with God. We should rather focus on the heavenly Jerusalem, which is still unseen, not yet come down to us from Heaven.

Is this teaching Biblical, does it express the will of our Father in Heaven?

Unfortunately not, for those who live in such an terrible error.

God of the Bible is very concerned about Israel. He said that He would gather the Jewish people from all the nations He had scattered them, and bring them back to the land he promised their forefathers as an everlasting homeland. (Ezekiel 36:24). This promise was fulfilled in 1948. Whatever we may think about this, it does not have any impact on the character of God. He can be trusted. (Genesis 17:7-8). That the state of Israel has survived 60 years of constant hostility is by it self a miracle, and the best proof in our days, that there is a living God of Israel fighting for them.

The Zionist movement is colorful. Few of them understand that it is God who has gathered them, and will keep on gathering them home to Israel, to prepare the World for the most awesome moment ever. The return of the Messiah! First, He will come in the clouds of Heaven, and finally make a touch down in Jerusalem.

How do we know the Messiah will end up in Jerusalem?

In Acts 1:11 Two Angels tells the students of Jesus that their Lord shall come back in the same way as He left. He ascended into Heaven from the Mount of Olives in Jerusalem.

Zechariah 14:4 explains this return in details:
«On that day his feet will stand on the Mount of Olives, east of Jerusalem, and the Mount of Olives will be split in two from east to west, forming a great valley, with half of the mountain moving north and half moving south.

This valley is not there, this has not happened, not yet. «His feet» shall make a touch down. Paul explains that He shall come and kill the wicked one (or lawless one) who sits in the Temple of God claiming to be God. In the New Heavenly Jerusalem there is no need for a touch down, neither to form a new valley, nor will the wicked one have a seat in the Heavenly Jerusalem!!! But be sure. Also the New Heavenly Jerusalem shall come as promised. But first Jesus will pay the earthly Jerusalem a visit. This was the city were He died for our sins, and to the same city He will return to judge all nations.

In Luke 13:35 Jesus explains that the Jewish people shall be surprised that He who has come, is their saviour, their Messiah. They shall face Him in unbelief, and praise Him. In Luke 14:4 Jesus foretold that just before He returns, Jerusalem will be surrounded by armies. All nations will be gathered against Israel, and will be judged for going against the Word of God, who have taught us to bless Israel and help her. The prophet Joel warns us not to divided Zion, Israel, God´s land, and try to scatter the Jewish people. (Joel 3:2). Thats exactly what the UN and all nations are trying to force Israel to do in our generation.

Israel is not innocent, and shall face judgment for her sins and disobedience. But you have no right to judge her, and to go against her. She is not a treat to anyone, and long for peace, safety and security. If you have chosen Israel as your enemy, you have also chosen to fight the only true and living God of the Bible. Please do not do that.

Give your life to the Jewish Messiah. And chose to stand with Israel in all her troubles.

20 thoughts on “Is God of the Bible a Zionist?

 1. Its not a secret. I was born in Norway, but was given a rebirth from above. Today, I serve the God of Abraham, Isaac and Jacob. My Lord is a Jew from Nazareth.

 2. Hi,

  great and insightful article. But are you christian or jewish? You refer to Christ as ‘Jewish Messiah’, yes, but is it not more appropriate to use the description ‘Savior of the world'(see John 3:16)for a global audience? According to the Bible, Jesus is not just the Son of Man (from Nazareth) but also Son of God, and by origin, God. This is the hope of the Gentiles.

  1. Dear AkaChi.

   Thanks for correcting me. You are absolutely right. I should call Him the Savior of the World, the Only begotten Son of God. God of Israel, is no longer only God of the Jewish people. In the Messiah, we who are gentile believers in Him, have been grafted into the Jewish roots of our faith . (Romans 11). The Bible says He will make both Jews and gentiles who believe in Him one people.

   I also call Him the Jewish Messiah. If Jesus did not fulfill the Messianic prophecies in the Hebrew scriptures, He can not be the Savior of the World. The Messiah had to come before the destruction of the temple in Jerusalem in 70. A.D to become a perfect atonement for our sins. He came as promised.

 3. i see u love israil so much and write so much bad about palestine. i think u forgot to write sth else…. how much bad the israelians have done. all those kids they killed and still kills…u cant be blind?????? its not healthy for ur brain… elin, norway

  1. Kjœre Elin.

   Shalom.

   Eg er glad i alle menneske. Men når Muhammad har fått Arabarane til å hate Jødar, så har dei falle for Satan sine planar. Jødane har forsvart seg i 3.000 år mot alle former for fiendar, og dei er framleis eit folk. På 62 år har dei bygd opp den einaste demokratiske staten i Midt Austen. Den må vi støtte.

   Du kan skrive til meg på epost. Ivarfjeld@yahoo.com.

   Beste helsing frå ein nordmann som er ute og fortel om Jesus, til alle han møter.

 4. Israel er Guds land, og Jøderne er Guds folk. Og fordi de er Guds udvalgte folk, er de blevet forfulgt til alle tider. Bibelens Gud ser ikke med blide øjne på, at man prøver at opdele Hans land. På grund af de pågående fredsforhandlinger ser vi nu, at naturen raser – især i USA for tiden.

 5. JEG FATTER IKKE, KRISTNE KAN KALDE ALT DETTE TILFÆLDIGT!

  Jeg overraskes over de mange kristne, der tilsyneladende lever i en bobbel uden berøring med udviklingen i verden set i lyset af Ordet.

  Videnskabsmænd og metrologer beretter næsten hver eneste dag om det ene vejrfænomen efter det andet, som overgår alt i fortiden. Men mange kirkefolk ser det ikke. Og nævner man det som et tegn, kaldes man for ekstrem eller sværmerisk – eller dømmende.

  Åbenbaringsbogen beskriver det ene vejrfænomen efter det andet, som kommer til at ske. Jesus siger i Lukas 21:26, at “mennesker skal dåne af rædsel og gru for det, som kommer over jorderige; thi himlenes kræfter skal rystes.” Jamen, kære venner, disse rystelser finder sted nu – og de er budbringere om Jesu snarlige genkomst.

  Da Farao og hans hær ville tilintetgøre alle israelitterne med ét hug, skabte Gud et vejrfænomen i Det Røde Hav, der tilintetgjorde Israels forfølgere.

  USA presser på for at dele lsrael. Det er ikke tilfældigt, at USA samtidig rammes af dødsvinde og minus temperaturer, der overgår alt tidligere.

  I storbyen Indianapolis blev der mandag for første gang nogensinde erklæret “Kode-RØD-undtagelsestilstand”, som betyder, at al unødvendig udendørs aktivitet var forbudt. Vejrtjenesten meddelte:
  “Huden kan fryse til is på få minutter!”

  Nu kommer turen til Europa. England er allerede ramt af enorme oversvømmelser. Det massive lavtryk over USA har sendt kæmpe bølger i retning mod Storbritannien, Portugal og Frankrig. Meteorologerne forventer rekordhøje bølger på 25 meter.

  At kristne med det profetiske ord tilgængeligt kan kalde alt dette for tilfældigt eller uden betydning, fatter jeg simpelt hen ikke.

  For mit eget vedkommende betyder det, at Jesu ord fra Lukas 21:28 står med flammebogstaver foran mig – dag og nat:
  “Når dette begynder at ske, da skal l rette jer og løfte jeres hoveder, thi jeres forløsning nærmer sig!”

  Og Lukas 21:36 minder mig om denne nødvendige indstilling fra min side:
  “Våg og bed til enhver tid, så I må undfly alt dette, som skal ske, og til at bestå for Menneskesønnen!”

 6. Goodmorning my comment is not for this topic but for the topic on Brother William Marion Branham. He was truly a true prophet sent from God. It will take much reading and praying to our Lord and saviour for us to receive the truth and live by it. The bible say let every man be a lie and Gods word the truth. It also says lean not upon your own understanding but only upon the word. Brother Branham said that God only sent 1 prophet per church age, and we are living in the last one therefore he was the last true prophet. He warned us of the false prophets to come and there goal to deceive the people. Take a look at the world today. The bible teaches us that a friend of the world is a enemy to God. If you are a true believer of God you cannot be deceived though you may fail many times you are victorious. Just continue to pray and ask God for the true revelation of his word.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s